Gano Online

Pecsétviaszgomba, Ganoderma Lucidum, Reishi, Linghzi, Youngchi, ...

      [magyar - english]


Mi az a Ganoderma Lucidum?

ganoderma A ganoderma gomba (Ganoderma Lucidum) közel 200, az egészségünket támogató tápanyagot tartalmaz. A legfontosabb ezek közül a szerves germánium, ami egyike a természetben található leggyógyítóbb hatóanyagoknak.

A ganoderma gombának, más néven pecsétviaszgombának (Kínában Lingzhi-ként ismerik; Japánban Reishi-nek hívják és Youngchi-nek nevezik Koreában), rengeteg pozitív élettani hatása van, az egyik legjobb gyógynövénynek tartják, a gyógynövények királyának is nevezik. Japánban és Kínában több ezer éve használják, a hagyományos orvoslásban is alkalmazzák.

A Reishi név egy őskori isten-nő nevéből származik: Reishi Senshi az Egészség, Élet és Örök Fiatalság Isten nője volt.

Az első kínai császár a Ganoderma gombát "A Halhatatlanság Gyógynövényének" nevezte el.
További elnevezései: "A Halhatatlanság Varázsitala", "A Szellemi befolyás Gyógynövénye", "A Császár Levese".

Ganoderma Lucidum a gyógyító gomba


Ganoderma gombafajták: Mycobank, Fungorum, NCBI Taxonomy

Gyógyhatások

ganoderma A pecsétviaszgomba által tartalmazott kétszázféle vitamin és ásványi anyag zöme antioxidáns, a szervezetre nagyon kedvező hatású. Jelentős mennyiségben találhatók benne a megfelelő pH-szint kialakításához szükséges alkaloidok.

A rák leküzdéséhez szükséges tizenegy hatásos és természetes módszert tartalmazó listán ez a gyógynövény a harmadik helyen szerepel. De szakemberek előszeretettel ajánlják azoknak is, akiknél már daganatos megbetegedést diagnosztizáltak.

Leggyakrabban említett előnye, hogy javítja az alvást, növeli az agyba jutó oxigén mennyiségét, normalizálja a testtömeget, elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetből. Fontos kiemelni immunserkentő, vérnyomás-szabályozó, baktériumellenes, gyulladás gátló hatását. Hat a szív- és érrendszerre, stresszoldó, kandida-ellenes, koleszterin- és vércukorszint-csökkentő, potencianövelő, s nagyszerűen alkalmazható krónikus hörghurut esetében is.

Ahogy a történelem során, úgy a mai világban a megelőző orvoslásnak egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak, és ebben kiemelkedő lehet a Ganoderma Lucidum szerepe.

Fontos megjegyezni, hogy nem egy "csodaszerről" van szó, ami minden nyavalyánkra garantált megoldást jelent. Senkit sem buzdítanánk arra, hogy orvosát cserélje le "Ganoderma doktor úrra". (Lásd. az egészségügyi nyilatkozatot.)

ganoderma
A Ganoderma Lucidum kristályszerkezete és daganat ellenes aktivitása - PubMed

 

A Ganoderma gomba veszélyei
Ha a ganoderma gombát 3-6 hat hónapnál hosszabb ideig használja valaki, akkor előfordulhatnak mellékhatások a michigan-i egyetem és a Memorial Sloan Kettering Rák Központ kutatásai szerint. Gyakori mellékhatások: gyomorpanaszok, orrvérzés, szájszárazság és szédülés, torokszárazság, viszketés, hányinger és hányás. Javasolt konzultálni kezelőorvosukkal a várandós és szoptatós édesanyáknak ... folytatás: LiveStrong

 

Ganoderma gomba fotók, képek


comments powered by Disqus


Ganoderma-Reishi-Pecsétviasz gomba | Kapcsolat - © Copyright 2007-2015 N-Z Group